fredag 17 april 2015

Kokosglass

Inte ofta jag gör glass då jag inte har någon egen glassmaskin, men igår var jag hem och då passade jag på att göra en laddning då syrran har en :) Finns inget bättre än egen gjord glass blir grymt gott.
Min stora svaghet när det gäller glass är choklad, men denna gång gick jag ifrån ett säkert kort, man måste ju våga testa något annat ibland också. Kokosglass fick det bli och inte blev jag besviken.

Kokosglass:


200g   Mjölk
120g   Socker
5g       Vaniljpulver
3         Äggulor
30g     Socker
1Burk Kokosmjölk
35g     Kokosflingor + att strö över glassen


Börja med att värma mjölk, vaniljpulver och den större mängden socker, tills sockret smält.
Vispa lätt ihop äggula och den mindredelen socker.
Under omrörning tag i ca en 1/3 av mjölkblandningen i äggblandningen och häll sedan under omrörning tillbaka i kastrullen och låt sjuda upp till 85 grader (har du ingen termometer så ska det börja tjockna en aning) viktigt att man rör så det inte blir äggröra i botten.
När det kommit upp i 85 grader tag i kokosmjölken (om den är klumpig mixa då först till den så den är slät) ha i kokosflingor (vill man ha lite mer smak kan man gärna rosta dem lätt)

Låt sedan glassmeten svalna och bli riktigt kall minst 6 timmar gärna till nästa dag för absolut bästa resultat.
Jag hade inte riktigt tålamod att vänta till nästa dag , så körde den när den var ordentligt ner kyld.

Kör glassen i glassmaskinen till lite hårdare än mjukglass konsistens hös upp i en byta som tål frys och låt glassen frysa till minst en timma innan servering.

Vill ni ha mer tips och recept på glass ska ni besöka min fina vän Magdalenas blogg nybakat.se grym tjej med mycket tankar och idéer.Inga kommentarer: