torsdag 30 april 2015

Grissini

Gjorde ett gott och enkelt snacks häromdan som man kan variera i smak efter vad man gillar och till vad man ska ha dem till.

Naturella grissini ca 20st

10g Jäst
125g Vatten
180g Mjöl
5g Salt
15g Olivolja

Blanda ihop till en deg låt jäsa ca 30 min arbeta ihop låt vila 10 min och kavala sedan ut tunt pensla med olja och strö på önskad fyllning jag tog oregano och rosmarin, vik över platta till och skär tunna remsor här kan du välja att tvina dem lite vilket jag tycker ger lite mer effekt, men går lika bra att lägga dem direkt på plåt. Pensla med ägg strö flingsalt ovan och in i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg.

Ex på olika fyllning:
Fröer
Nötter
kryddor
Pesto/örtolja

Skulle man vilja göra en sötare variant kan man
istället för salt använda något socker + kanel, kardemumma eller kanske någon sylt och använda som komponent i en  dessert.





Inga kommentarer: