torsdag 21 augusti 2014

Lediga dagar

Ja jag har fortfarande lite kvar av min semester, men då Kristian börjat jobba och vi vart ute på ganska mycket äventyr denna sommar, vilken sommar allt har varit så bra väder, platserna vi besökt, bra hotell, träffat vänner, varit hemma hos familjen i Tidaholm, varit med på ett helt magiskt bröllop, så är det skönt att nu bara landa och få ladda inför det som komma skall. Här kommer lite bilder på vad jag pysslat med de senaste dagarna :)
Lite inläggning av gurkor och rödbetor som jag fick med mig då vi var hemma i Tidaholm, dags att börja ta tillvara på skörden och förlänga sommaren!!


Lite m üslie och fröknäcke fick jag också till alltid gott att ha :) Tog mig en tur till Halmstad dagen efter regnovädret, var ett blåsigt men ändå mysigt Halmstad, besökte bagerier och konditorier, fanns flera trevliga, men det jag var mest nyfiken på var Feldts bröd och konfektyr som var precis lika mysigt som det ser ut.
Självklart var jag tvungen att köpa med mig lite därifrån det blev Kardemummabullar (riktigt fina och saftigt goda) och några bröd ett Grovt råg, rågbröd och valnötsbröd fina och mycket smakrika bröd så har ni vägarna förbi Halmstad missa då inte detta lilla bageri. Då de just startat upp efter ett par veckors semester, hade de inte hunnit fylla upp med allt som de brukar ha, men jag var ändå mer än nöjd och anledning till att göra flera besök i framtiden :)
Besökte även Engdahl&co som även det var ett bageri med finna och goda bröd (var ju självklart tvungen att köpa ett par där oxå =) )

Ja efter min runda i Halmstad blev jag sugen på att baka och då bullar, efter de där fina och goda bullarna jag åt från Feldts så bullar fick det bli :) Receptet fick bli från Sebastiens Boudets senaste bok Lebakbok och i den finns det 3 olika bullrecept. Jag valde det med en Poolish riktigt goda och fina bullar blev det :)


Inga kommentarer: