måndag 9 juni 2014

Stockholms Helg!!


I lördags morse tog jag och Kristian tåget upp mot Stockholm för en snabbvisit i storstaden.
Helgen bjöd på sol, kaffe,glass, lunch med en god Vän, Turfevent för Kristians del, Middag och fina Vänner på lördagskvällen, hotellfrukost, kurs/workshop, promenad och en träff med ytterligare en fin vän.

Tänkte berätta lite mer om kursen/workshopen jag var på, det var egentligen inte alls planerat utan början av veckan fick jag upp ögonen för smaka på Stockholm ett slags matevent som var i Kungsträdgården onsdag-söndag.
Detta var ett event där flera kända Restauranger m.m hade satt upp servering man kunde köpa smakportioner av olika rätter fanns väldigt mkt olika att välja på, dock var det inte det jag fastnade för. Då jag var in på hemsidan såg jag att det även skulle hållas lite olika kurs/workshops. En av dessa var i franska bakverk med Sebastien Boudet och hans bror Damien Boudet.
Detta vill man intre missa när det föll sig så perfekt att jag skulle upp just denna helg så gav mig själv en lite för tidig födelsedagspresent :)
Workshopen var ca två timmar och under dessa två timmar fick vi följa med på en riktig resa, 3 härliga bakverk han vi gå igenom och fick tips och instruktioner på hur de skulle göras på bästa sätt. Även om jag gjort dem tidigare så gav det mig både insperation och än mer förståelse. Båda bröderna har ett så stort och brinnande intresse och engagemang som gör att man bara vill lära sig ännu mer.

De tre bakverk vi gick igenom var:


  • Petit choux som fylldes med en chokladkräm och doppades i en chokladgalsyr.
  • Tartelett med pitagemazarinmassa passionscurde och färska Jordgubbar 
  • Macarong  med rosenkräm , litchi och hallon. Rosen krämen var något av det ljuvligaste jag smakat, underbart.    Inga kommentarer: