söndag 29 juni 2014

Chokladkaka, Le cake au chocolat!!

Igår kväll fick jag ett litet bak infall men då frysen är full av bröd, tänkte jag hjälpa min sambo lite, han äkte nämligen köpa tårta och ha med till sitt jobb på måndag då han snart kommer byta arbetsplats.. Köpa tänkte jag nej nej!! Jag tog saken i egna händer :) resultaten blev två helt ljuvliga chokladkakor som bara smalt i munnen.. Hade tänkt fixa lite mer med dem men tror det skulle bli för mkt så tänker Jordgubbar och grädde till istället kommer bli kanon!!
Receptet kommer från Sebatien Boudets blogg hade egentligen tänkt baka något ur hans nya bok, men så råkade jag vara sugen på choklad och ja då blev det detta istället. Jätte enkelt och smidigt recept, det enda krångliga skulle väl vara att man ska smälta choklad och ja det är ju inte särskilt svårt :)


Le cake au chocolat alla Sebastien

250g Ägg
200g Rörsocker
150g Choklad (jag hade 75g Mörk och 75g mjölkchoklad med lavendelsmak)
100g Smör
120g Vetemjöl
90g mandelmjöl (då min sambo är allergisk byte jag ut det mot 90g skrädmjöl)
25g Kakao
7g Bakpulver
120g Grädde  1. Sätt i gång ugnen på 175 grader
  2. Gör vattenbad och smält chokladen
  3. Smält smöret
  4. Vispa ägg och socker
  5. Sikta mjöler, kakao och bakpulver över äggvispet och fortsätt sedan vispa till slät smet
  6. Ha sedan i grädden och smöret och vispa igen
  7. Sist vänd ner chokladen använd då en slickepott tills choklad och smet blivit ett.
  8. Ha i smeten i valfri form/formar jag gjorde två mindre men man kan lika gärna ha en stor eller i  muffins formar, eller andra mini kakformar välj själv, bara tänk på att bak tiden blir olika. För mina två formar tog det ca 30 min större hade nog behövt 45-50 min känn med kniv eller provsticka om du är osäker.
  9. Tag ut kakan och vänd på plant underlag som andas något ex galler med bakplåtspapper eller en handduk på låt sedan stå minst 20-30 min innan du lyfter av formen. Jag vet att det kommer vara svårt men helst ska man låta kakan stå till nästa dag innan man får smaka för att den ska sätta sig och safta till sig ordentligt men jag lovar det är väl värt väntan :)
Inga kommentarer: