tisdag 27 maj 2014

Müslie med banan

Hej!!
Igår fick jag äntligen ett litet ryck och gjorde en laddning müslie som jag tänkt göra i flera veckor men ja livet kommer emellan.. Som vanligt har jag inga mått utan fyller en bakplåt med lite av vad som finns i skåpen. Något jag tänkt testa ända sedan jag läste det för flera månader sedan på ptbyemma.se blogg är att använda mosad banan så det blev det igår.

Min plåt fylldes med:


  • Havregryn
  • Dinkelflingor
  • Helt bovete
  • Hyvlade kokosflingor
  • Solrosfrön

Detta blandade jag sedan med 2 mosade bananer 1dl vatten och 2-3 msk kakao det blir lite kladdigt men det blir riktigt samarrigt när det väl blivit torkat och rostat i ugnen.

Ugnen har jag på 200 grader och det kör ca 25-30 min under tiden får man röra runt ett par gånger och även släppa ut fukten som blir i ugnen.

Sedan är det bara att låta det svalna och om man vill blanda i någon form av torkade frukter russin, aprikoser eller liknande, men går utmärkt att ha den bara som den är.

1 kommentar:

breadnerd sa...

Det verkade spännande med mosad banan i muslin. Något att testa nästa gång, det dammar bara tomt i musliburken i skafferiet :)