måndag 24 februari 2014

Bak, prat, fota och chokladfest!!

Ja det var vad min söndag eftermiddag bestod av igår, var hem till min vän Magdalena som är minst lika baktokig som jag, så vi hade bestämt att istället för att bara dricka te och prata kunde vi pyssla lite i köket samtidigt vilket resulterade i en mycket god em :)
Det blev glass fix till att börja då smeten skulle stå och svalna och bli kall innan man kunde köra den i glassmaskinen.
Lite deg körning. Då vi ville ha bröd klart på inte allt för lång tid använde vi oss av ekologisk jäst.
Blir verkligen helt annorlunda bröd med jäst nästan så jag hade glömt, har verkligen varit helt insnöad på min surdeg sedan jag startade den för 4 år sen, och inte bakat på jäst mer än någon enstaka gång och då har det varit bröd med poolish, men kul att variera sig lite. Medan degen var på jäsning gjorde vi  marschmallows skojigt att göra men någon marschmallows människa är jag nog inte men var gott som tillbehör till glassen.!
En helt super skön söndag em, men precis allt man behöver
en fin vän, te, prat och bak,  och det bästa av allt ingen
stress och inga krav, får bli snart igen!!
Tillsist var det dags att köra glassen. Vi fixa lite chokladsås och rostade nötter medans glassen kördes. Där emellan var det självklart det obligatoriska fotandet:) Ja jag har ju inte så mycket till kamera utrusning men Magda har en riktig kamera som det blir riktigt bra bilder av så gå in på nybakat.se så kommer det komma upp en del bilder där inom en snar framtid :) så länge får ni hålla tillgodo med lite mindre avancerade bilder :)
Detta var en riktig chokladbomb, kan säga att detta var
klart den bästa chokladglass jag ätit, perfekt chokladsmak
len och krämig i konsistensen och helt lagom söt.

Inga kommentarer: