onsdag 6 november 2013

Höst-vinter

November höst, vinter, höst ja temperaturen säger höst men vi närmar oss vinter, klockan ställde vi om för några veckor sedan till vintertid och nu efter Helloween börjar vi så sakteliga med julförberedelser i bageriet, lite smygande redan har vi rostat 2 stora omgångar med Julmüslie så man nästan blivit yr av alla Julkryddor, provbakade lite saffransbiscottie härom veckan och snart dags  att sätta första pepparkaksdegen.
Det är med blandade känslor ena stunden vill jag hålla kvar i hösten vill inte att det ska gå så snabbt men i nästa vill jag inget hellre än att få sätta upp juleljus och sprida värme och känna doft av nygräddat vörtbröd.. 
Snart där men bjuder först på en lite sen pumpalyckta som jag gjorde till Helloween (första gången och helloween är jag inte så mkt för så gjorde mig en vacker höst lyckta istället..)4 kommentarer:

Magdalena sa...

Va fin den var!! =D

Nathalie sa...

tack..:) kul att pyssla lite ibland..:)

breadnerd sa...

En så vacker pumpa! Det ska jag försöka ta efter nästa år :D

Jultankarna smyger sig så sakta på även här. Häromdagen insåg jag att det snart är dags att göra ett besök hos bagarna på Güntherska i Uppsala för att köpa lite flytande vört. Förra årets premiärförsök med "riktig" vört blev sagolikt gott. Dags för en repris i år. Sedan är det väl dags att sätta en pepparkaksdeg och marinera saffran till lussebullarna. Kan redan känna dofterna :D Gissar på att du är heligt trött på juldofterna om några veckor :D

Nathalie sa...

JA det går i en rasande fart, och när vädret och temperaturen ute är ganska behagligt lurar man sig lite och tänker ja men det är ju bara höst än...Å längtar verkligen efter vörtbröd nu det är ju så underbart gott...:) snart snart blir det ett provbak här hemma :)
Ha en fin helg