torsdag 21 november 2013

ChokladigChokladtårtbotten

Om 1 1/2 vecka ska min Sambo fira sin 30 dag med fest och han har utlovat Nathalie tårta, men annars finns inga riktlinjer jag har med andra ord fria händer så länge jag inte använder något med nötter..Han är allergisk mot nöter. Har mina små funderingar på vad jag ska hitta på, men inget är till 100% bestämt men än har jag ju lite tid på mig. Jag har nu iaf bakat 2 st chokladiga tårtbottnar så chokladtårta i någon form kommer det bli, men dess innehåll klurar jag lite till på.


ChokladigChokladtårta ugn:180 grader

250g Rumsvarmt smör
2.75 Socker
200g Mörk Choklad
4 Ägg
0.5dl Kakao
3.25dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
0.5 dl Filmjölk/naturell yoghurt

Börja med att smälta chokladen antingen över vattenbad eller i micron, samtidigt börja vispa smör och socker tills det blir vit och krämigt. Knäck därefter i ett ägg i taget och vispa samtidigt. När alla äggen är väl blandade vänd ner den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ned i chokladblandningen häl i filen/yoghurten och blanda ordentligt. 
Häl sedan smeten i en form ca 23-24 i diameter som du klätt med bakplåtspapper i botten och baka av i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
Inga kommentarer: