söndag 20 oktober 2013

Torkade Äpplen

Höst höst vilken höst vi haft så här långt, många underbart vackra dagar med sol och ljumna vindar, och vilken natur vilka färger, har blivit många härliga promenader och cykelturer då jag bara njutit av allt vacker som jag varit omgiven av..:) Nu börjar så sakteliga löven falla till marken med all rätt nu ska träden vila och samla kraft inför våren då allt ska knoppa och åter bli grönt...
Men efter denna underbara sommar och fin fina höst som givit oss så mycket gott att ta vara på kommer inte vintern bli allt för jobbig och då det känns alldeles för mörkt kan man plocka fram något av alla god  saker.


En sak som står sig riktigt länge som man kan ha kvar hela vintern är torkade äpplen som man antingen kan äta bara som de är eller blanda i en müslie eller dekorera någon kaka eller varför inte en tårta med.
Det är hur smidigt som helst bara att kärna ur äpplena och skära tunt och lägga på plåt och in i ugnen på  ca 50 grader tills de torkat tar ett par timmar men helt klart värt det.
Om man inte vill att de ska bli bruna kan man lägga äpplena i salt vatten medan man skär dem i så fall 1/4 dl salt per liter vatten, men jag tycker inte det gör så mycket att de blir lite bruna så jag hoppar över det.

1 kommentar:

Magdalena sa...

Mums! Jag älskar verkligen torkade äpplen! Jag minns att vi brukade trä upp dem på långa trådar och låta dem hänga och torka kors och tvärs i köket när jag var liten =)