måndag 2 september 2013

Snabbknäcke

Som halft knäckebröds beroende är det lite illa då knäckebrödsburken ekar helt tomt så igår då jag ändå hade ugnen igång då jag bakade hönekaka passade jag på att slänga ihop en omgång = 1 plåt snabbknäcke..

2 dl Havregryn
1 dl Linfrö
1 dl Solrosfrön
1 dl Vetegrodar
8g Salt
1 msk Kokosolja
2 dl Kokande Vatten

Blanda ihop låt svälla några minuter häll sedan ut allt på en plåt platta ut något, tag sedan plastfolie som är lika stort som bakplåtspappret lägg över och kavla tills du fått ett jämn tjockt lager så det är nästan lika stort som bakplåtspappersytan. Jag strödde lite flingsalt på bara för jag tycker det blir så rackarns gott men kan man självklart utesluta eller vill man kan man ta något annat som topping.
Grädda sedan i ugnen på 200 i 20-25 min håll koll så de inte bränns.

2 kommentarer:

breadnerd sa...

Du är så produktiv! Finfina bröd levereras på löpande band.

Nathalie sa...

haha tack såld på bröd så är det helt enkelt ;)