torsdag 5 september 2013

Müslie

Har länge tänkt att jag ska göra egen müslie, men det har liksom inte blivit  av, men nu nyligen gjorde jag äntligen en omgång och aldrig att jag tänker köpa en müslie på affären igen. Det gick hur snabbt som helst och blev ljuvligt gott och att veta att den innehåller bara nyttigheter gör ju inte saken sämre.

Tog inga exakta mått men fyllde en långpanna med stor del havregryn, sedan hade jag kokos, solrosfrön, hampafrö, sesamfrö och pumpafrön.


Blandade sedan 2 dl vatten med 2 tsk honung och 2 tsk kokosolja som jag sedan hällde över godsakerna och blandade så att allt blev fuktigt. Därefter in i ugnen på 200 grader 20-25 minuter men håll koll och tag ut ett par gånger och rör runt så allt blir rostat.

Gjorde ytterligare en omgång müslie med samma grund men blandade även i kakao efter det att jag fuktat blandningen kan starkt rekommenderats om man gillar chokladsmak även till frukost..:)

Inga kommentarer: