måndag 12 augusti 2013

Bröllopstårta


Fick vid middsommar en liten uppgift av två fina vänner, nämligen att göra 2 tårtor till deras bröllop. Blev riktigt glad då de frågade och började genast fundera och klura enda jag utgick ifrån var att den skulle vara glutenfri annars hade jag helt fria händer.


Bestämde mig ganska direkt bestämde jag mig för att göra kokosbottnar som både är gott och lätt att göra glutenfria. Då jag även ville göra dem nöttfria gick det bort att jag skulle klä in dem i marsipan. Sugerpaste tycker jag inte riktigt om blir mest bara sött.
Valet föll därför på vitchokladmousse med lime, eftersom jag tycker det är lättast att ganera med vitgrund och jag viste även att det skulle finnas franska chokladtårta och kände att det skulle bryta fint. Att enbart bygga en tårta med mousse blir inte gott det händer inget när man äter och det blir tråkigt, jag gjorde därför att göra två olika interiörer: Hallonpannacotta och en hallongelé. Genom det får man olika konsistenser och det blir så mycket godare och trevligare att äta.Självklart ville jag göra någon dekoration, redan direkt ville jag testa att göra ett brudpar i Sugerpaste och ville att det skulle vara huvudgrejen och ville inte överdekorera så gjorde sedan bara lite små blommar runt. Runt tårtorna satte jag ett rosa sidenband. 
Tårtorna skulle fraktas en bit och jag var lite orolig hur det skulle gå men måsta säga att de klarade sig riktigt bra och de var riktigt goda och Brudparet blev nöjda så bättre kunde det inte bli  :) Det var inte enbart jag som gjort tårtor utan 2 till. kul med en liten tårtbuffé och gott med olika varianter självklart blev det till att testa allihop.
TACK till brudparet för en riktigt vacker dag önskar er all LYCKA!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för två helt underbara tårtor och att du ville hjälpa till och förgylla vår dag!

Stora kramar från Brudparet