onsdag 24 juli 2013

Tortillachips

Igår lagade jag till en chilligryta och när jag kommit en bit i receptet upptäckte jag att som tillbehör skulle man ha ungsrostade tortillabröd så de blir krispiga lite som chips.  Det hade jag missat när jag handlade så bestämde mig för att göra en egen variant av taco/majs chips och det blev definitivt ingen besvikelse. Kan lova att de var 100 % godare än de man köper på ica och inte krävde det mkt arbete heller, med andra ord detta kommer göras igen och igen...:)

Recept: Taco/majs chips

2 dl Majsmjöl
1dl Polenta
1/2 dl Linfrö
1/2 dl Sesamfrön
2 msk Olja
1 tsk Salt
2 dl Kokande vatten


Blanda ihop ovanstående och tryck ut tunt på plåt. För att få ut smeten/degen tunt tog jag plastfolie och la ovan och sedan kavlade ut smeten/degen går inte kavla direkt på. Sedan tog jag en sporre och delade upp i lagom bitar, strö flingsalt uppepå och in i ugnen på 150 grader i 30-40 min beror lite på tjocklek.

Vill man ha dem ännu mer likt taco/majschips kan man utesluta lin och sesamfrön/ eller om man inte gillar just dessa frön eller för att få lite variation kan man ta solrosfrön eller pumpakärnor.


Passar utmärkt att ha som tillbehör till tacos, eller som snacks  :)2 kommentarer:

Teresia sa...

Den måste jag prova!!! Dags att damma av blogg och bakning efter semestern!

Teresia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.