torsdag 11 juli 2013

Glass i stora lass!

Hade lite grädde i kylen som var påväg att bli för gammal och jag tycker alltid det är så tråkigt att behöva kasta mat, så tänkte vad kan jag göra med 2-3 dl grädde? Vad är man sugen på när det är 22-25 grader varmt och strålande sol som kan tänkas innehålla grädde?

Ja men självklar GLASS!!

Så så fick det bli, problemet nu är bara att jag gjorde allt på en höft, men på ett ungefär så här

2-3 äggvitor
3 msk Råsocker
Detta vispade jag till ett hårt skum

150g Mörk choklad som jag smälte

2-3 dl Grädde Vispa fluffigt
1 dl Naturell soja yoghurt

När du smält chokladen vänd ner äggviteskummet försiktigt och lite i taget ha sedan i yoghurten och sist vänder du ner grädden.

Du har nu fått en chokladbasglass. Jag delade upp den i 3 olika byttor och smaksatte därefter 1 med kakao, 1 med Kokos och 1 med pulverkaffe. Mängd är en smaksak och det är din fantasi som sätter gränser, ex kan du byta ut den mörka chokladen mot vit och till sätta vaniljpulver om du vill ha en vaniljglass. Vill du ha något crispit i glassen kan du ha i nötter eller smula ner kakor. Ett annat skulle vara att göra någon bärsås eller kolasås som sagt bara att låta fantasin flöda.

Därefter ställ in i frys minst 3-4 timmar vill du ha riktigt fluffig glass måste du ta ut och vispa i glassen men jag tycker den blir helt ok att låta den hel frysa direkt.

Sedan är det bara att njuta!

2 kommentarer:

Isabelle sa...

blev det gott?:)

Nathalie sa...

Jajemen ja och kristian sitter just nu och mumsar :)