lördag 27 juli 2013

Andra Bullar!

Hittade en jäst i mitt kylskåp, och funderade ett slag på vad jag skulle hitta på med den gör så sällan bröd på jäst då jag inte tycker det blir lika gott som surdegsbröd, ja jag är helt klart såld på Surdeg så är det, säger inte att det inte är gott men det blir grymt mkt godare med surdeg och roligare att baka med oxå då man aldrig riktigt vet hur det kommer bli :)Men åter till min jäst, funderade ett slag på om jag skulle göra kanelbullar eller liknande men njä inte den här gången. Kom på att det kan vara smidigt att ha lite mellanmål i frysen, alltid smidigt så det fick bli pizzabullar, hade skinka och korv i kylen och en tub med mjukost, perfekt till fyllning.

3 dl vetemjöl
1 dl Vetekli
2 msk olivolja
2 tsk Salt
5-6g Jäst
Vatten tog jag efter tycke (beror på mjöl och vad du önskar för konsistens på degen.)

Blanda ihop och låt stå ca 20 min innan du arbetar ihop det till en smidig deg. När det är färdigt låt jäsa ca 30 - 45 min. Kavla sedan ut till en rektangulär platta bred på tomatsås/tomatpure/ketchup. Jag tog tomatpure, chilipasta och mjukost strö över önskad fyllning jag hackade lök och skinka på halva och lök och korv på andra halvan jag kryddade med lite salt och peppar och rullade sedan ihop precis som när man gör kanelbullar. kubbade upp i lagom bitar lade i form och lät dem jäsa 30-40 min.
Bakade sedan av dem på 225 grader tills de fått fin färg.

Snabbt och smidigt mellan mål, perfekt till picknickskorgen eller till fusk lunch om man fixar en god sallad till.Inga kommentarer: