fredag 7 juni 2013

Sol, paj och fina vänner!!

Igår hade jag litet mini kalas (fyller år på måndag). Då det var härligt väder och som jag skrev i föregående inlägg hade jag rabarber och vad är inte godare än en rabarberpaj och egen gjord vaniljsås inte mkt som slår det:) och det är ju så smidigt att bara slänga ihop. (såsen hade jag fixat dagen innan då den måste bli riktigt kall för att det ska bli riktigt gott..)
Har inga exakta mått på ingredienserna utan det är en smaksak hur man vill ha sin smuldeg. Men utgick iallafall från 200g Smör.

Smulpaj med kardemumma
 200g Smör
Mjöl
Havregryn
Coccos
ny stött Karedemumma
Rårörsocker


Lite mer än ett litermått med rabarber (även det är en smaksak) jag vill ha mycket bär och frukt när jag gör paj...:)
2msk Potatismjöl
4msk Rårörsocker
ny stött kardemumma


Vaniljsås:

3 äggulor
10g Vetemjöl
10g Potatismjöl
8g Maizena
35g Rårörsocker

Vispa ihop detta ställ åt sidan

1/2 Vaniljstång eller 1tskvaniljpulver
4dl Mjölk
35g rårörsocker

Koka upp och häll sedan lite av mjölkblandningen i äggsmeten blanda och häll sedan över i kastrullen koka upp igen medan du samtidigt vispar kraftigt,

Häll sedan över i en skål och tillsätt 50g rumstempererat smör rör om med hjälp av en slickepott tills det smält.

Låt krämen svalna täck sedan med plastfolie jämsmed ytan av krämen ställ in i kyl tills den blivit riktigt kall. Innan servering kan du behöva tillsätta lite mera mjölk eller om du vill lyxa till det lite extra grädde beroende på vilken konsistens du vill ha på din vaniljsås.

 Blev helt ljuvligt gott och ja tror de andra höll med för det blev näst intill renskrapat!! :) Tack för en fin em och presenterna!!

1 kommentar:

Teresia sa...

Så gott det låter med kardemumma och rårörsocker i rabarberpaj. Det får nog bli en räd i rabarberlandet och bygga ihop en paj.