onsdag 12 juni 2013

Kokos lime drömmar!!


När jag var liten älskade jag Vaniljdrömmar som mamma brukade baka, det var min favorit kaka, gillade känslan av hur de smalt i munnen och den ena efter den andra försvann!! :) Men tider går och på många år åt jag inga drömmar och ja jag tror mina drömmar försvann samtidigt, men nu nu har jag själv bakat dem. För ett tagsen Choklad drömmar och på min födelsedag den 10 Juni bakade jag ännu en variant som blev gudomligt goda de var som en dröm :) Kokos lime drömmar riktigt somriga!! En god liten kaka som får tiden att stanna, tid att drömma sig bort om än bara för en sekund!!

Kokos lime drömmar: receptet fann jag i senaste nr av BAKA

110g Rumsvarmt smör
100g Strösocker
1 tsk Vaniljpulver/vaniljsocker
1 skalet från en lime (jag pressade även i lite saft)
45g Kokos (rostad) gjorde inte jag då jag var lite sent ute men blev god iaf :)
150g Mjöl
4g Hjorthornssalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop smör, socker, lime och vanilj. Sikta vetemjöl och ha i det + kokosen och hjorthornssaltet, blanda ihop till en deg och forma sedan små bollar blir ca 25-30 lagom stora kakor som man gärna ta fler av ;) Läggpå plåt med några cm mellan rum baka av ca 15-20 min 


Inga kommentarer: