söndag 26 maj 2013

Plommonmarmelad

Kokade lite marmelad på en påse plommon som jag hittade i frysen det är ju hög tid att börja tömma frysen på fjol årets bär och frukter och börja samla nytt, kan säga att rabarberna kommit en bra bit redan och det är hög tid för årets första rabarberpaj om du inte redan gjort en eller flera redan.
Idag blev det alltså ett marmelad kok på plommon.

Plommon marmelad med en touch av stjärnanis:

500g Plommon (frysta om du har färska kan det behöva tillsättas någon dl vatten)
80g Rabarber (frysta)
250-300g Råsocker

2-3 Stjärnanis

Låt plommonen och rabarberna koka upp tillsätt sedan socker och låt koka 20 minuter lägg sedan i stjärnanisen och koka ytterligare 10-15 min fiska upp stjärnanisen och slå upp marmeladen i rena glasburkar. Låt svalna ordentligt ställ sedan in i kyl.






2 kommentarer:

Magdalena sa...

Mums! =)

Teresia sa...

Så gott! Nu gäller det bara att hitta någon med ett plommonträd :)