onsdag 1 maj 2013

Grissini

Ett gott och enkelt snack, som går att variera i halvoändlighet bara din fantasi som sätter gränser. I Helgen som var var vi på grillfest och då blev jag ombed att ta med lite bröd men dem skriver jag om i ett senare inlägg, för K blev sugen på grissini när vi var på ica och skulle inhandla det vi skulle grilla men jag avstyrde och sa att det kan vi fixa hemma och sagt och gjort...Grissini blev det med Timjan och flingsalt och några med Oregano och flingsalt, men som sagt kryddningen går att välja efter tycke och smak.

Recept: Grissini


2,5 dl Vatten
6-7 dl Vetemjöl
2 tsk Salt
5 msk Olivolja 
Riven parmesanost (kan uteslutas tog i det för lite mera smak på degen)
5-10 g Jäst

Blanda ihop alla ingredienser och låt ligga ca 30 min arbeta sedan ihop till en smidig deg, låt villa ca15 - 20 min dela sedan upp i så bita ca 20g blev lagom för en plåtlängd. Rulla ut lika lång som en plåt pensla sedan med vatten eller ägg om man vill få en lite glansigare yta strössla över kryddor eller fröer och flingsalt. Låt dem jäsa ca 15 min innan det är dags för av baka  i 200 grader ca 15-20 min tills de fått fin färg.

Låt de svalna ordentligt innan de äts sedan är det bara att njuta, kan lova att har man väl börjat är de svåra att låta bli. Passar bra som till tugg både till ett glas vin eller en kall öl eller som tillbehör vid grillning eller till en god sallad.
Inga kommentarer: