onsdag 22 maj 2013

Fröiga Knäckisar


Har mer än länge tänkt baka knäckebröd men hela tiden har jag skjutit upp det men i Måndags fick jag det äntligen fixat...:) och oj vad goda de blev det är verkligen något av det godaste ja förutom vanligt bröd för det kommer alltid på första plats:) Dessa knäckebröd är god att bara äta just som de är som lite tilltugg "snacks" men självklart med ost eller något annat smarrigt som pålägg. 

Recept:

0.2-0.25 l Vatten
200g Vetemjöl
50g Vetekli
20g Hampamjöl
50g Vetesurdeg
10g Havssalt oraffinerat

Blanda ihop alla ingredienser (ska bli en ganska styvsmet men fortfarande kladdig) låt stå i ca i timma innan du arbetar ihop till en deg. Därefter lät jag den stå i rumstemp ca 4 timmar och ungefär lika många timmar i kylen innan jag bakade ut till en mm tunn platta strödde över fröer (jag plandade lite olika några solros och pumpa andra sesam och lin frön tag lite av vad du har hemma och tycker är gott. På hälften strödde jag även lite flingsalt. De med både salt och fröer blev absolut godast:) Där efter skar jag dem i önskad storlek, och bakade av i ugnen på 175 grader tills de fått fin färg och kändes torra.

2 kommentarer:

Teresia sa...

Hampamjöl lät lite spännande. Var hittade du sådant?

Nathalie sa...

Hittade det i en Eko/alternativ butik, som har lite olika spännande mjöler och fröer:) Bakade ett bröd på det för ett bra tagsen men det blev inte så gott sedan föll det i glömska tills jag kollade runt i mina mjöllådor härom dagen och gav det ett nytt försök tog denna gång lite mer försiktigt och blev riktigt bra smak till knäckisarna:)