torsdag 30 maj 2013

Bull tips!!

Så här när sommaren står för dörren och snart dags stranden, då är det alltid smarrigt att ha något gott att smaska på. Jag är uppvuxen med att man alltid ska ha med sig en påse bullar och en termos med kaffe.
Så här kommer ett litet tips på hur du smidigt kan få med dig helt nybakta bullar till stranden för nybakta bullar är bland det godaste jag vet, men de ska vara just nybakta annars kan det vara.

Jag gjorde croaissanter för ett litet tagsen och då man gör dem blir det en del spillbitar över som inte blir något bra att göra croaissanter av dessa samlar ja ihop och lägger ihop (tryck ej ihop) och fryser in, när man sedan vet att nästa dag vill ha nybakat till stranden eller ska få besök tar man ut och låter tina i kyl över natten nästa dag är det sedan bara att försiktigt kavla ut en rektangulär bit och stryka på smör strö över socker och kanel eller kardemumma (jag använde råsocker och kardemumma) vika ihop eller rulla ihop och antingen göra vanliga snäckor eller som jag gjorde en kärringknut. Låt jäsa i ca 45 min och baka av i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg och på ingen tid alls har du fått ryckande färska bullar!!! LJUVLIGT!!! Självklart funkar det på samma sätt om du spar tex vanlig bulldeg eller wienerdeg

Om man vill göra lyxbullar kan man ta vanlig bulldeg och kavla ut sedan kavla ut croaissantdeg eller wiener deg lika stort och göra ett treslag kavla ut lång smalt sa 1,5 cm bred och gör 1 cm breda remsor som du snurrar och gör ex en 8 av och fylla öglorna med något gottigt ex sylt eller vaniljkräm. 

1 kommentar:

Teresia sa...

Vilket smart sätt att ta tillvara alla degbitar! Det ser mumsigt gott ut. Nu måste jag kanske ta ett tag och testa croissanter någon gång :)