lördag 13 april 2013

recept:havrerutor

Här kommer receptet på havrerutorna jag skrev om i förra inlägget. Det är en av de smidigaste kakor/bitar man kan göra, oväntat besök och du har en nybakad kaka inom 20 minuter eller då sött suget blir alldeles för stort..det slinker lätt ner både 2 och 3 bitar utan större problem;) 

Havrerutor:

175g Smör
8dl Havregryn
1/2dl Vetemjöl
1.1/2 dl Socker
1msk Vaniljsocker
1msk Bakpulver
1/2dl Sirap

200g Choklad (mörk eller ljus efter eget tycke)

Smält smöret och blanda sedan ner alla ingredienser utom chokladen. Bred/tryck ut massan i en bakplåtsklädd mindre långpanna (20x30) skulle jag uppskatta att den plåt jag använder är. 
Grädda på 200 grader i ca 8 minuter tills kakan blivit gyllen brun.

Smält chokladen och bred på kakan då den fortfarande är lite varm. När chokladen nästan stelnat dela kakan i bitar.


 

Inga kommentarer: