onsdag 10 april 2013

Bakning x 3

I helgen som var, åkte jag hem hem till familjen för att bara vara och ladda batterierna...Hade en lugn och fin helg med familjen, träffade även en fin vän för fika och självklart blev det även lite bakande.

För mig är bakning = harmoni när jag får baka och ha mig mår jag som bäst får ett inre lugn. Blev inga avancerade grejer, men hade med mig lite surdeg hem och den blir alltid helt vild hem hemma vet inte riktigt vad det är men har en teori att det beror på vattnet(egen brunn bra grejer det...=)...) så självklart blev det lite bröd bakande...kan dessvärre inte återge receptet då vågen strulade men hade iaf i rivna morötter och linfrö sedan var det grovt rågmjöl, vetemjöl och lite rågsikt, salt och surdeg.
Blev helt ok mkt saftigt och fin smak. Då jag inte kände för att dra fram mammas assistent och inte riktigt kände att jag kunde arbeta degen så som jag gör hemma fick den inte riktigt den höjden utan flöt ut lite men blev klart bättre än vad jag först trodde, autolys är verkligen grymt.
 
Bakade även morotskaka och en snabb och enkel men oj så god havreruta. Recept på dessa kommer i ett senare inlägg, glömde nämligen skriva av dem där hemma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om det är havrerutorna som är täckta med choklad måste du dela med dig av receptet. De ser läckra ut! Ann (och inte minst Per)

Nathalie sa...

självklart kommer upp snart jag lovar:)

breadnerd sa...

Så gott det ser ut!!

Nathalie sa...

Tack, mkt smaskigt var det:)