måndag 18 mars 2013

Viennoise Kurs

Kvällsfika framför brasan:)
I helgen som varit har jag varit på Kurs i Viennoiserien, som innefattas av Wienerbröd, croissanter, briocher och Petit Pain viennoise. Kursen hölls på Solhaga Stenungsbageri i Slöinge. Då kursen började redan 9 på morgonen fick jag åka ner redan på Lördag em då inga bussar gick dit ut så tidigt.
Tack vare det fick jag bo på Slöinge Pensionat, vilket bara det var en fin upplevelse, fick ett väldigt fin mottagande av ägarna Anna och Daniel och hade en lugn och mysig kväll med God kvällsfika och bokläsning framför brasan. En riktigt bra uppladning inför Söndagens långdag i Bageriet på Solhaga 

Vi inledde dagen med go frukost Croissantknutar, Petit Pain med choklad och russin i och riktigt frasiga wienerbröd mmm:) Inte alla dagar man chock startar kroppen så men kan säga att det behövdes inför det som komma skulle många timmars bakande, hade en liten lunch paus vid halv 1 då vi bakade varsin pizza grymt god blev de, annars var det full fart fram till strax efter 17.00 då vi började duka upp allt vi bakat under dagen:)

Frukost på Solhaga fint upp dukat

Frasigt och krispigt gott wienerbröd inte alla dagar som börjar så:)


Petit Pain Viennoise med russin och choklad.


Briochdeg






Stenungsbakad surdegspizza, så gott!!




Inuti dessa små söta gömmer sig något gottigt:)


Wiener Spandauer :)
Dags att börja baka av våra Croissanter, Briocher m.m 
Uppdukning av allt vi bakat!

Många bullar blev det:)

Glada, nöjda men lite trötta Bagare



5 kommentarer:

Magdalena sa...

Låter som att du har haft det riktigt roligt! Ska bli kul att höra mer!

Teresia sa...

Så mycket gott du har bakat!!

Nathalie sa...

Kan säga att vi alla var höga på smör och socker efter denna dag men oj va roligt vi hade:) Ha en fin helg!!

Dalmatian Mom sa...

Vad kul att gå på bakkurs och baka så många olika varianter. Många snygga bullar!

Nathalie sa...

Ja det var riktigt kul, fick många bra tips och idéer:)!!