lördag 9 mars 2013

Passion för matmässa

Förra helgen var jag på Passion för mat mässa i Eriksbergshallen på Hisingen, var där tillsammans Kristian och Magdalena + en massa andra var riktigt mycket folk men kan ändå rekommendera ett besök nästa gång den är. Var många olika mindre och större mat producenter där som värnar för Hantverket och de goda. Det bjöds på en mängd prov smak allt från frukt, choklad, kaffe, kött, glass bröd och mkt mer.

Det fanns även en scen där diverse saker hände, matlagning osv, det gick även att vara med på ex vin och choklad provningar var dok för anmälning. Men vi iaf Jag och Magdalena lyckades slå ihjäl 4 timmar där bland allt folk så det säger en del...:)

Blev även några inköp: Mjölet Svenno från Berte qvarn (går i vanliga fall bara köpa i 25kg påsar men de hade gjort special till mässan) Så 2 påsar fick det bli tror inte det skulle uppskattas här hemma om jag beställde hem en 25kg säck och ställde i köket:)
Sedan hittade vi ett ekologiskt fullrörsocker  "Panela" och cacao Nibs och bönor. Smakade även en äppelsenap som jag inte kunde motstå.

Tyvärr har jag ännu inte provbakat Mjölet, varken jag eller min surdeg har varit riktigt på topp i veckan men förhoppningsvis blir det imorgon söndag för nu kliar det lite i mina fingrar:)


1 kommentar:

Magdalena sa...

Ja, det var riktigt roligt och intressant! Har inte heller provat svenno-mjölet än, men det ska bli spännande att se hur det är att baka med. =)