måndag 4 mars 2013

Hamburgebröd

I fredags blev det hamburgare till Middag, hade dagen innan gjort en poolisch och funderade på vad jag skulle göra för skojigt med den. Då jag ett tag hade varit lite små sugen på Hamburgare bestämde jag mig för att göra min egen variant av Hamburgebröd. Kristian stod för Hamburgefixet och självklart var de egen gjorda:)

Poolisch:

250g Vetemjöl
300g Vatten

Rör ihop ska bli som pannkakssmet i konsistensen. Låt stå i minst 6-8 timmar eller över natten. Min fick stå över natten.

50g Vetekli
200g Vetemjöl
15g Salt
50g surdeg (bara för att jag hade lite fin bubblande)
ev extra vatten

Blanda ihop ovan ingredienser i poolischen låt stå ca 30 min innan det är dags att arbeta ihop till en smidig deg. Lägg sedan degen i en bunke med tät slutande lock låt stå och jäsa ca 45 min vik ihop den och låt jäsa ytterligare 45 min. Nu är det dags att forma degen jag delade min deg i 8 mindre bitar som jag formade runda lät ligga på mjölat underlag ca 10 min innan jag försiktigt kavlade ut dem fuktade sedan ytan på dem hälften fick sesamfrö och de andra 4 solrosfrön. De fick sedan jäsa ca 45-50 min innan de skjutsades in i ugnen 250 grader sänkte direkt till 200 grader i ca 8 min

Blev riktigt finna och hamburgarna blev riktigt goda!


2 kommentarer:

breadnerd sa...

Kul att du bakade hamburgerbröd. Det och korvbröd har jag varit sugen på att baka själv. Läste senast på Brödpassion om just korvbröd och hamburgerbröd. Nu blev jag än mer sugen :D

Nathalie sa...

Kan säga att jag oxå fick inspiration när jag tittade på Nyhetsmorgon och han bakade det:) men gjorde min egen variant denna gång:)