lördag 19 januari 2013

Macarnsdel 2

Ihop sättning av mina macarons, blev med 2 olika smaker. Gjorde en hallonganche och en med stjärnanis och lite flingsalt.

Hallonganachen gjorde jag genom att passera hallon genom en sil för att inte få en massa bitar i min ganache. Det går självklart bra att bara mixa hallonen som de är, det är mer fråga om tycke och smak. 


När man sedan gör sin ganache byter man ut lite av grädden mot hallonpurén man fått genom passeringen.Hallonganache:
150g Mörk choklad max 70%
ca 1dl Grädde
25g Hallonpuré
1 tsk Honung
20g Rumst. Smör

Koka upp Grädde, Hallonpuré och honungen. Chokladen om det inte är pellets dela den i mindre bitar, slå sedan grädden över och rör tills det blir en slät och fin smet rör i smöret och fortsätt röra tills det är upplöst. Tag sedan plastfolie över skall ligga direkt på ganachen och låt stå i rumst. till nästa dag. Om ganachen blivit lite hård värm någon sekund i micron och rör sedan slät får inte var några klumpar, blir då svår att spritsa snyggt på macaronen.


Stjärnanis:
150g Choklad
20g Smör
1 dl Grädde
2tsk Honung
4 st Stjärnanis
en skvätt whiskey.
Havssalt (strö några korn ovan innan du sätter på locket)

Koka upp grädde, honung och stjärnanis, låt sedan stå och dra en 30 min koka upp igen och slå över chokladen. Rör till en slätsmet till sätt rumst. smör och fortsätt att röra tills det är ordentligt blandat tillsätt liten skvätt whiskey. När det är klart täck med plastfolie direkt på ganachen och låt stå till nästa dag. Micra någon sekund rör tills den blir slät och går att spritsa. Spritsa ut på macaronen tag något korn flingsalt och lägg på locket.
3 kommentarer:

Magdalena sa...

Mums! Ser gott ut, och låter som goda smaksättningar på ganachen också =)

Teresia sa...

Ser otroligt gott ut. Jag måste nog prova båda två :)

Nathalie sa...

De blev iaf mkt uppskattade utav min svärmor:)