söndag 4 november 2012

Det doftar jul!!!

Nu är det jul igen, det doftar iaf jul så fort jag öppnar köksskåpet här hemma..För två veckor sedan satte vi våran glögg faktiskt 3:e året vi gör det blir riktigt gott och kan säga att den blir bara godare ju längre den får stå. Förra året hade vi en flaska kvar från föregående år och den kan jag säga var den godaste glögg jag druckit och jag gillar glögg. Vi har som säker många andra tagit GP:s dunderglögg som bas men sedan ändrat lite gran.

Här följer vår version 2012:

2.5 l Svagdricka
3 skalade och skivade råa potatisar
1/2 Jäst
1/2 Påse Nejlikor
1/2 Påse Kardemummakärnor
1 Bit ingefära ca 5 cm
2 Kanelstänger
250g  Russin
1.75kg Socker
3 Äpplen skivade i skivor


Blanda ihop alla ovanstående ingredienser i en stor skål eller hink och ställ det på ett varmt och mörkt ställe så det får stå och gotta till sig i 6v.



Vi ökade lite på kryddningen och tillsatte i år äpple för att få lite fruktigare smak. Nu har det alltså gått två veckor och det doftar ljuvligt. Om 4 veckor är det dags att tappa upp det på flaskor och sedan kan det bli jul och kalt så man kan få njuta av denna dryck med filten uppdragen till hackan och vinden tjuter utanför...mys

4 kommentarer:

Teresia sa...

Mums! Smakade hemlagad glögg förra året, det var otroligt gott. Svårt att fatta att det inte är en gnutta vin i den. Man skulle kanske skaffa sig en ny hink och testa :D

Nathalie sa...

Tycker jag absolut! Jag har blivit lite trött på alla konstiga glöggsorter som kommit, det smakar ju knappt glögg längre..Glögg för mig är iaf mörk och kryddig och smakar jul...:) Inte det ska inte vara kaffe eller choklad i...men det är jag...:)

tina sa...

Det är så fint att kunna glutta ner i hinken emellanåt. Hurra för glöggtider!

Nathalie sa...

Ja vist är det:)