onsdag 10 oktober 2012

Chokladkaka med Kokostosca

Var som sagt hemma hos familjen i helgen,  och hade det lugnt och skönt, gjorde bara just vad jag kände och orkade..:) och att baka en kaka eller två är för mig ren avkoppling så när min kära lilla mamma hintade om att hon hade grädde i kylen med kort datum och att hon inte bakat de där kokosrutorna som jag alltid brukade fixa när jag bodde hemma så var jag redan påväg...:)
Dessa rutor åt jag för en många  herrans år sen hemma hos en kompis och bad om receptet sedan dess har det varit en av mammas favoriter och dem har bakats både till vardags och fest.
Det är en väldigt enkel kaka men oj så god. En lite halv kladdig chokladbotten med ett krispigt knäckigt täcke av kokos.


6 Ägg
7.5 dl Socker
250g Smör
12 msk Kakao
3 krm Salt
3 tsk Vaniljsocker
4.5 dl Vetemjöl

Smält smöret och vispa undertiden agg och socker luftigt. Blanda och Sikta alla torra ingredienser och vänd i det i äggvispet. Häll hela satsen i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader ca 12-15 min Medan kakan är i ugnen gör kokostoscan. 

3 dl Socker
1.5 dl Sirap
2.25 dl Grädde
110g Smör
1.5 påse Kokos

Koka ihop allt utom kokosen och låt sjuda i 8-10 min häll sedan i kokosen och rör om.
Häll sedan smeten på kakan bred ut och sätt åter in i ugnen till den fått fin färg ca 10 min2 kommentarer:

Teresia sa...

Oj! Den kakan kommer jag ihåg, också från länge länge sedan. Måste prövas. I väntan på att jag jagat reda på en kruskavel till knäckebrödet så kan jag ju baka sötsaker istället :D

Nathalie sa...

Precis!! Det är ingen som brukar klaga på att få en liten kaka till kaffet!!!:)