måndag 22 oktober 2012

Bröd, ost och vin

I lördags bjöd jag och Kristian hem några vänner till oss på liten bröd, ost och vin kväll.
Jag bakade 2 olika sorters bröd ett med whiskey marinerade fikon och Aprikoser och ett med rivna äpplen och rostade dinkelflingor. Kristian ville oxå bidra så han bakade ett filmjölksbröd som blev riktigt fint:) Hade även under veckan bakat mer knäckebröd.


Till detta hade vi några olika ostar och Philadelphia ost. Ställde även fram min päronkompott och äppleingefärssylt.

Elise hade med sig en lite present som passade utmärkt till vår lilla bröd buffé, nämligen en riktigt fin fikon marmelad från Gunnarshögs Gård som ligger i Österlen. Den var riktigt god.

Till efterrätt ville jag inte ha någon stabbig kaka, eftersom ost är ganska mäktigt. Under veckan hade jag på flera bloggar kommit in på praliner och julgodis (mmm inte så alls att Jag är sugen på julgodis bak inte alls...;) ren slump...haha ) så jag gjorde 3 olika smaksättningar på tryfflar och på lördag morgon fixade jag lite pralinskal. Blev ett utmärkt avslut efter bröd och ost...

Recept på bröd och pralinerna kommer dyka upp under veckan:)3 kommentarer:

Magdalena sa...

Åh, vad gott det låter och ser ut!! Synd att jag missade det =(

Nathalie sa...

Ja det var tråkigt:( men det får allt bli fler gånger:) och vi får planera in vår baka julsaker oxå:)

Nathalie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.