söndag 14 oktober 2012

Äppelcheesecake

Fixat lite söndagsfika idag då jag bjöd hem Magdalena till mig istället för att ses på stan, är skönt att ibland slippa sitta på café där det kan vara lite stojigt, sedan är det skönt att kunna dricka hur mycket tee man vill utan att få ett ont öga då man hämtar mer varmvatten för 3:e gången i rad :) Har fortfarande ganska mycket äpple så ville göra något med dessa. Äppelpaj kan aldrig vara fel men ibland vill man prova något annat och sagt och gjort kollade runt lite och hade för mig jag sett ett recept jag ville prova och efter en stund hittade jag det på bloggen recepten.nu som förövrigt har mycket intressant läsning.
Jag kan ju aldrig följa ett recept till punkt och pricka så blev lite små ändringar här och var:)

Här följer min variant:

6-7 inte förstora äpplen
Kanel & Socker

Smuldeg:
200g Smör
2 msk Honung eller 1/2 dl Socker
3 dl Mjöl
3 dl Havregryn
1/2 dl Rågflingor

Fyllning:
250g (1burk)Kesella (nästa gång ska jag pröva med vaniljkesella)
1/2 dl Socker
1 Ägg
2 tsk Vaniljsocker (uteslut om du tar vaniljkesella)
1/2 tsk Salt

Blanda ihop Smuldegen och tag ungefär hälften lite mer och gör en botten i en form. Jag använde en form med löstagbar kant. Förgrädda det lite gran ca 10 min.

Skala och skiva äpplen och lägg sedan dem i ett lager på pajbotten tag rikligt med kanel och lite socker. Blanda ihop fyllningen och häll över lägg ytterligare ett lager med äpple kanel och socker. Smula över resten av smuldegen. Innan jag satte den i ugnen ringlade jag lite honung över alltihop.
Sedan grädda den i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Servera varm med en god vaniljglass mums

Nästa gång ska jag göra några små justeringar bla. Vaniljkesella istället för vanlig och eventuellt ha lite mer fyllning så 1 och 1/2 burk tror jag kan vara mer lagom. 


2 kommentarer:

Magdalena sa...

Den var god den =) Och trevligt var det också!

Nathalie sa...

Trevligt var det definitivt!!