fredag 21 september 2012

Surdegskurs med Sebastien Boudet

Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion). Kursen hölls på Petite France hans fd Bageri. Vi var ett glatt gäng yrkes Bagare från lite varstans i Sverige, med lite olika bakgrunder.  Bara det gjorde det väldigt intressant och kul att prata med andra som har samma yrke och intresse.

Det var två helt fullspäckade dagar med prat om Surdeg, bröd, råvaror men också en del praktiska moment sätta lite olika degar både sötedegar som Vetedeg, briochedeg och croissanter och ett par olika bröddegar. Allt bakades med surdeg eller Levain. Vi kände och klämde på degarnas olika konsistenser för att få med alla upplevelser det är mycket viktigt att man känner sin deg för att få ett riktigt bra resultat.

Sebastien är en otrolig inspiratör och en riktigt riktigt duktig yrkesman med stor brinnande passion för det han gör, han delar med sig av sina kunskaper och vill sprida sitt kunnande, och det gör han på ett med ryckande sätt. Den energi och den glöd han har smittar lätt av sig.

Kunde inte haft två bättre kursdagar har fått så mycket mer i bagaget än vad jag trodde var möjligt, intensivt men otroligt kul, lärorikt, inspirerande och med ryckande.

Tack Sebastien BoudetDet två kusrsdagarna avslutades med
Vin,ost och provsmak på allt bröd vi bakat riktigt trevligt.
  

1 kommentar:

Magdalena sa...

Ska bli roligt att höra mer på fredag =)