torsdag 27 september 2012

Äppelmannapudding!

Ville göra något med äpplen, då jag var riktigt sugen på det, ville göra något som var lite så halv nyttigt men ändå lite mumsigt. Så snubblade jag på det här receptet
Jag gjorde en lite mindre satts och ändrade lite här och där.

Här kommer min variant:

2 dl Mjölk
2 dl Vatten
5 msk Grahamsmannagryn
salt
vaniljsocker
Kanel+ (att jag hade en färdig kryddblandning från Herbaria orientens divan men kan uteslutas)

Koka ihop detta till en gröt 5-6 min.

Blanda därefter i 2 lätt uppvispade ägg.

2-3 äpplen (mina var väldigt små)
vänd dem i kanel och lite socker om man vill.

Tag sedan en form häll i lite av grötblandningen lägg i äpplen och tag resten av gröten.
Skicka in i ugnen på 200 grader i 45-50 minuter.

Lika god varm som kall någon dag efter om man vill ha den varm skiva upp några skivor och stek dem riktigt gott. Jag åt dem med vaniljyoghurt till men vill man vara lite onyttigare så passar vaniljsås eller glass utmärkt till:) 


1 kommentar:

Ingrid Münch sa...

Så roligt att du använt Orientens Divan från Herbaria. Jag sitter och surfar efter recept med kryddorna.