onsdag 8 augusti 2012

Grillkväll

Var på liten grillkväll i förra veckan och fick frågan om jag kunde att fixa lite bröd och självklart kunde jag det är det något jag gillar så är det att baka bröd och än roligare om man kan göra fler glada...:)
Vitlöksbröd redo för ugnen
Gjorde det enkelt för mig, var hemma hos familjen i Tidaholm så fick tillfälle att prova baka med en assistent och det funkade det med + att mamma har ett sådant dära bakbord som man drar ut i från vägen det är stort och helt perfekt vill oxå ha ett sådant tänk vad det hade underlättat:)

Gjorde en lite större deg som jag gjorde två lite olika bröd av.

800-900gVatten 
750g Vetemjöl
350g Grahamsmjöl
35g Salt
En variant av fougassbröd
15g jäst


Vitlökssmör:
50-70g Smör
2 Stora vitlöksklyftor
Salt 
Citronsaft
peppar 
FärskPersilja

Blandade först bara ihop degen och lätt den stå 20 min sedan arbetade jag ihop den till en smidigdeg.
Lät den jäsa i ca 35-40 min la sedan upp den på bakbordet och delade den i två bitar. Knådade ihop dem till två runda bollar och lät dem sedan ligga i 10 min innan jag tog den ena degen kavlade ut till en fyrkant. Undertiden att degen kördes hade jag blandat ihop ett vitlökssmör som jag nu smörade ut på den och över det lade jag riven ost och rullade i hop lade den på plåt och lät jäsa i ca 25 min.
undertiden tog jag och kavlade ut nästa degbit likadant bara lite tunnare strödde över rikligt med fetaost och champinjoner. vek i hop kortsidorna mot mitten så de gick lite omlott och vände och ladde på plåt. 

Första brödet in i ugnen på 250 grader och ånga sänkte efter ca 15 min till 200 grader.. sedan ytterligare 20- 25 minuter.
Nöjd med båda bröden och de blev mycket
uppskattade...
Likadant med det andra brödet bara lite längre gräddningstid.

Kan säga att syrran blev grymt
avundsjuk när hon såg detta, men snäll
syster som jag är skar jag upp en bit
som hon kunde njuta av till kvällen...:)

1 kommentar:

Magdalena sa...

Ser superdupergott ut =D