torsdag 12 juli 2012

Knäckebröd!!

Äntligen egen gjorda knäckisar, så otroligt gott och riktigt lätt att göra..Är ju inte lika känsligt att göra, då man inte behöver tänka på jäsningen på sammavis som vid brödbakning.

Tag dina favoritfröer blanda med vetemjöl och gärna något grövre mjöl, surdeg och salt, med vatten till en halv fast deg. Låt det stå ca 1 timma innan du arbetar ihop degen 5-10 min. behöver inte arbetas lika ordentligt som om du skulle göra ett bröd. Låt stå ca 2 timmar i rumstemperatur och sedan in i kyl om du vill baka dem nästa dag, men går lika bra  att baka samma dag låt då degen jäsa ute tills den blivit ungefär dubbelt så stor som från början.


Till mina knäckebröd tog jag Solrosfrö, pumpafrö och linfrö lite havregryn, kornmjöl och vetemjöl. Gjorde en ganska liten deg på ca 250g vatten. Blev 5 runda (15cm i diameter) mycket tunt kavlade kakor.

Gräddade dem i ugnen på 175grader tills de fick färg och inte kändes mjuka eller sega. De ska vara riktigt krispigt hårda.

Goda att äta precis som de är passar utmärkt som ett nyttigare snacks, men min favorit är med Kaviar och en skiva ost, hitta ditt egna favorit sätt att äta dem och njut.

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Ser goda och fina ut! Blev också sugen på att göra knäckebröd. Hoppas att du har en riktigt härlig semester nu!

Nathalie sa...

Det ska jag ha!! Och jag vet att du och Hanna kommer klara er perfekt!! Ja det är verkligen så gott med egen gjorda knäckebröd och smidigt och funkar ju med vilken deg som helst egentligen:)