söndag 1 juli 2012

Frysen svämmar över..

Ja frysen är knökeful men det hindrar mig inte från att baka ännu mera bröd...jag är beroende en så härlig känsla när man tar ut ett så när på perfekt bröd ur ugnen som man vårdat ett par dagar...
Här kommer mitt senaste verk ett Aprikos och tranbärsbröd.

Lade först ca 100g torkade tranbär och 60g torkade aprikoser i blöt
Därefter blandade jag ihop en deg på

ca 600-650g vatten
100g rågflingor
250g grovt stenmalet rågmjöl
100g durummjöl
350g vetemjöl
15g salt
150g flytande surdeg

Lät stå ca 1 timma innan jag arbetade ihop till en smidig deg (för hand) i ca 15min. När degen kändes bra kramade jag ur vätskan från de torkade bären och vek in dem i degen och arbetade försiktikt tills jag fått in dem ordentligt.
Därefter la jag min deg i en plastbunke med tätslutande lock och lät den stå ute i rumstemperatur ca 2 timmar där efter in ikyl.

Dag 2 tog jag ut den och vek den och stoppade åter i kyl.

Dag 3 tog ut den ur kyl och vände ut den på ett mjölat underlag och lät den jäsa i rumstemperatur i 2 timmar innan jag bakade av den.

Stoppade in på 260 grader ångade och sänkte direkt ugnen till 200 grader och bakade det i 45 min.






1 kommentar:

Magdalena sa...

Ser gott ut! Vill också ha stenmalet mjöl!