tisdag 19 juni 2012

skulle ju inte...

frysen är full...men vad gör man när man spanar runt och springer på Oskars Morot och durumbröd och det börjar klia i fingrarna och det ligger ett knippe späda fina morötter i kylen, och surisen bubblar ljuvligt...ja det liksom bara inte går låta bli. Så jag börjar blanda lite på en halv höft som vanligt, men en deg blev det och nu ligger den på jäsning...:)

Här är mitt ihopknåpade recept:

100g Durum
450g Vetemjöl
100g Vetekli

Detta blandade jag ihop med ca 500g vatten och lät det stå i nära 3 timmar (autolys)

Tillatte sedan:

10g Havssalt
100g Flytande surdeg

Arbetade det sedan för hand i ca 15 min

Tillsatte därefter 100g Grovt riven morot och 5g Färsk riven Ingefära
arbetade försiktigt i det, nu får det stå i kyl tills imorgon då jag viker det och tror jag kommer låta det stå ytterliggare en dag men det återkommer jag till sedan:)

2 kommentarer:

Isabelle sa...

De är ju så jag nästan vill baka de brödet!!!! morotsbröd är skitgött :D

Nathalie sa...

Det blev kanon faktiskt, japp det är det verkligen och ingefäran blev pricken över i:et:)