torsdag 21 juni 2012

Magiskt...

Precis in skjutsad i ugnen
ser inte mycket ut för världen
Här kommer resultate av mitt morotsbröd som jag blandade ihop häromdagen...har jäst i kylen 2 dagar, igår dag 2 tog jag bara ut det och veck det och sedan tillbaka in i Kylen, ca 20 timmar senare tog jag ut det vek rundade och väntade tills spänningen släppt innan jag formade det till en avlång limpa och la det i jäskorgen, satte på ugnen på 260 grader för att värma uppstenen innan det var dags att baka av det ca 1,1/2 timme senare...
 
Ca 15-20 minuter senare
La upp brödet på brödspaden snittade och skjutsade in det slog kokande vatten på en plåt (för att få ånga) och bakade det i ca 10 min innan jag sänkte ugnen till 175 grader där efter ca 35 min till...
 
Vist är det magi att från den platta degklump som inte
såg mycket ut för världen gan det bli ett så vacker bröd!!Färdig bakat bara att ta ut och njuta
av det klara resultatet..
Inkråmet, mjukt, saftigt
näst intill perfekt:)1 kommentar:

Nathalie sa...

Kan nu även säga att det smakade gudomligt gott, hel nöjd!! Precis lagom ton av ingefäran som verkligen gjorde pricken över i:et...:)