söndag 17 juni 2012

Jäskorg invigd...

Då har jag invigt jäskorgen jag fick förra helgen då jag fyllde år...:)
Och blev ett godkänt resultat även om jag råkade få i lite för lite vatten eller rättare sagt mjölet och rågflingorna drog åt sig lite mer vätska än jag beräknat...

Jag gjorde den här gånget ett bröd med rostade rågflingor, pumpafrön och solrosfrön i, att jag rostar dem är för att få man då får fram en godare smak än när de är råa iallafall när det gäller fröerna...:)

600g Vatten (men bör ökas)
450g Vetemjöl
250g Grovt rågmjöl
ca 100g Rostade Rågflingor
1/2dl Rostade pumpafrön & Solrosfrön
10g Havssalt
150g Flytande SurdegDet blev en ganska stor deg så delade den på 2 så den ena degen fick jäsa fritt med bara handduk till stöd och den andra i korg. Det fri jästa brödet blev lite plattare och lite längre, annars blev jag nöjd med dem, har ännu bara skärt i det fri jästa brödet och hade ett fint inkrom ska bli kul att även se det andra...:)

4 kommentarer:

magdalenalarsson sa...

Bröden ser stora ut? Men goda =)Blev det bättre med korgen än utan tycker du? Förutom att det utan blev lite plattare..

Nathalie sa...

Goda blev de lr har ännu bara smakat det som jäst utan korg men är ju samma deg och nästan samma jästid...GAnska stora blev ju inte jätte fluffiga men långa..:) Korgen gör ju att det inte flytter ut lika mkt och får ju då bättre form..

Surdegsmakar'n sa...

Hej!
Kul med en bakblogg till!
Jag kommer tillbaka för att följa med i dina bakningar.

Nathalie sa...

Kul att du tycker det!! Håller med att det finns väldigt få iaf som jag hittat bra brödbloggar (nu har jag ju lite blandat men mkt bröd blir det) :)