tisdag 5 juni 2012

Glass

Blev inga bilder idag får bli på det färdiga resultatet, har ju fortfarande ingen kamera och blir så omständigt att hela tiden behöva få hjälp av K för att föra över bilderna från min mobil till hans dator och sedan till min...men snart har jag kamera igen som tur är..På söndag kommer min lilla familj och då tar de med den...:)

Glass blev det iaf idag...faktisk väldigt lätt att göra egen glass och blir riktigt gott, trots att jag in te har någon glass maskin, självklart hade det blivit ännu bättre och godare men det funkar alldeles utmärkt utan oxå...

Gjorde en vaniljglass som jag ska servera till Chokladkakan jag skall bjuda på på Söndag, men kunde inte låta bli att även göra lite chokladgass av 1/3 del av smeten...Hade nämligen kvar lite tryffle sedan förra veckan...Smällte tryfflen och ripplade ner den i smeten och siktade ner lite kakao som jag oxå bara vände ner lite försiktigt...

Här kommer receptet:

3 Ägg
2dl Grädde
1dl Vaniljyoghurt
2-3 msk vaniljsocker
2msk Honung

  • Börja med att ta fram 3 bunkar, separera äggulor från äggvitor och lägg i varsina bunkar, mät upp grädden i den tredje..
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum ställ åt sidan.
  • Vispa Grädden (ej för hårt) blanda ner yoghurten.
  • Vispa äggulorna med vaniljsockret och honungen till krämigkonsistens.
  • Vänd ner hälften av grädden i äggvispet och varva sedan äggviteskum och resten av grädden.
  • Här kan man sedan smaksätta glassen efter tycke och smak därefter är det klart att hälla upp i valfri frysbar förpackning.

2 kommentarer:

magdalenalarsson sa...

Chokladglassen lät riktigt god! Blev den lite sådär melerad när du bara vände ner chokladen? =) Blir kul att se bilderna!

Nathalie sa...

Ja den blev iaf inte helt chokladbrun, först var den mest melerad men sen rörde jag i den en gång innan den fryst helt och då blev den mer brun, men man ser fortfarande att den har en vitare bas...:)