söndag 10 juni 2012

Brödbak

Så var det lite brödbak igen..Hittade en krossad råg som råkat hamna längst in i skafferiet och tänkte att den är nog bäst att göra slut på, så sagt och gjort...kokade upp lite vatten och slog det över rågen och ställde det för att svälla samtidigt matade jag min suris så den skulle vara pigg till nästa dag...

Skållningen:
ca 2 dl rågkross
ca
3dl varmt vatten

Dag 2 balndade jag ihop en deg på skållningen av råg.
1/2 L Vatten
600g vetemjöl
50g rågmjöl
Skållningen
150g flytande surdeg
10g salt

Lätt det stå ca 1 timme innan jag knådade ihop den

Dag 3 tog jag ut och delade degen på 2, den enna formade jag till och lät stå ute och jäsa i ca 2 timmar inann jag bakade av den.

 Den andra stoppade jag åter in i kylen, för att baka av dag 4. Perfekt om man vill ha nybakt bröd 2 dagar i sträck eller tillexempel man ska ha ett gott bröd till lördagens fin middag spar man då ena halvan av degen får man även nybakade frukost frallor till söndagsfrukosten..Inte fyskam det..:)


Inga kommentarer: