onsdag 23 maj 2012

stor lycka...


Kännslan då man efter 2-3 dagars väntan tar ut degen från kylen, mjölar klappar lite och får snitta i ett perfekt jäst degämne och sedan försiktigt föser in brödet i ugnen och ser det börja växa, och efter 40-45 minuter får ta ut det färdig gräddade brödet känna hur doften av nybakt bröd sprider sig i lägenheten och ser det vackra gyllenbruna brödet är lyckan total..och det gör inget att man får vänta 2-3 timmar minst innan man får ta den första tuggan... 

Dagens lycka: Fänkålsbröd
500 g Vatten
450 g Vetemjöl
300 g Grov stenmalet Rågmjöl
200 g Flytande Surdeg
 10 g Havssalt
Fänkål efter tycke jag tog ca 25- 30 fänkålsfrö som jag mortlade grovt

2 kommentarer:

magdalenalarsson sa...

Ser ut som ett gott bröd med mycket smak! Fin snittning också. Hur fick du det så runt? Jäste du i korg?

Nathalie sa...

Tror när på det är ett av de godaste bröd ja gjort, fänkålen passade utmärkt till den lite hårdare gräddningen, rekomenderar det starkt:) Har fortfarande inte skaffat mej någon korg/korgar så jäste det i vanlig sallads plast skål...funkar utmärkt, som sagt runda bröd funkar helt ok, värre om jag vill ha ett avlångt bröd då har jag inget bra alternativ..så måste se till att skaffa mig en avlång korg..:)