lördag 19 maj 2012

Spenat & Parmesan = Bröd

I förgår råkade jag när jag kollade runt i kylen hitta en oöppnad påse med bladspenat som var påväg att gå ut, kände inte för att bara äta den som den var så blädrade lite i mina böcker, då jag hade matat min surris och den bubblade fint blev det givetvis ett bröd hittade inget med spenat i men fick ändå lite insperation och började väga upp mina ingredienser: Gjorde en väldigt liten deg som räckte till ca 10 små brödca 250g vatten
300g vetemjöl
75g durummjöl
8g havssalt
150g flytande surdeg
Blandade ihop dessa och lätt stå i ca 1 timme innan jag slog ihop den till en jämn och fin deg, när jag väl gjort det blandade jag i ca 45 g bladspenat och knappt en halv dl rivenparmesanost.
Detta veck ja försiktigt in i brödet..
Då klockan visade lite väl mycket stälde jag genast in degen i kylen i vanligafall brukar den få stå ute 1-2 timmar för att jäsningen ska få komma igång..
Sedan igår fredag vekjag ihop den en gång och lät den jäsa några timmar till inan jag bakade av det, gjorde lite små bröd och baguetter blev kanske inga skönheter (måste komma på något sätt att få in dem i ugnen utan att de bli tillknöglade) men smaken var det inget fel på..riktigt gott!

5 kommentarer:

magdalenalarsson sa...

Låter som att det borde ha blivit riktigt gott =) Ser fram emot bilder. Får se vad jag ska hitta på för bröd nästa gång..

Magdalena sa...

Låter som att det borde ha blivit riktigt gott =) Ser fram emot bilder. Får se vad jag ska hitta på för bröd nästa gång..

Nathalie sa...

Å kan du kommentera med ditt riktiga konto nu, va bra:) Hur mår surdegen, e den bättre?? Ser framemot nästa bröddrag:)

Magdalena sa...

Jag provade en annan variant: man kan skriva sitt namn och sen skriva in om man har en webbadress. Det verkade funka bättre iallafall =) Ska mata den idag tänkte jag så får vi se hur den ser ut imorgon =)

magdalenalarsson sa...

va fina de blev! De ser jättegoda ut =)