måndag 7 maj 2012

Mannagrynspudding

Ända sedan min arbetskollega Magdalena skrev i sin blogg(nybakat) om att hon gjort rispudding har jag tänkt att jag ska göra mannagrynspudding (då jag mer gillar mannagryn) men det har inte blivit av och har fallit lite i glömska men så i går blev jag sugen på mannafrutti av någon oförklarlig anledning kom jag på att jag inte ätit det eller rissifrutti på år och dar inte heller gjort min egen rissifrutti, och i och med det komm jag åter att tänka på mannagrynnspuddingen och tänkte att det får det bli till kvällsfika idag (får ju göra lite lyx när man blivit lämnad själv i ett par dagar..:) )

Själklart kan jag som alltid inte riktigt följa recept utan gogglade runt lite för att hitta ett ok grundrecept
det jag utgick från tog jag från Tasteline

Men som sagt jag ändrade en del och så här blev mitt:

5dl Mjölk
3/4 dl Mannagryn (grahamsgryn)
1/4 dl Havregryn
1/2 tsk salt
1 Ägg
Lite riven färskingefära
Lite citron cest och saft
2 tsk rostade solrosfrön
2 tsk rostade pumpafrön
1/2 dl Russin

Kokade först upp grahamsgryn, havregryn, salt och mjölk och lät det sjuda tills de tjocknade, därefter rörde jag ner de övriga ingrdienserna och hällde det i en smord och bröad form...och sedan in i ugnen i ca 30 min 200 grader..

Nu får den stå och svalna lite medan jag ger mig upp till skatås för att test på cross(löpning kompinerat med styrkeövningar)

Tyvärr kan jag inte fixa någon bild då jag var hemma i Tidaholm i helgen och glömde min kamera där...

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Låter mumsigt! =)Synd att du inte har din kamera. Blev den god?

Nathalie sa...

Jo den blev helt ok, lite klen i smaken så nästa gång ska jag ha i mer av både ingefära och citron så kommer det bli perfekt:)