söndag 20 maj 2012

Saftigare bröd!!

I början av veckan bakade jag ett bröd med tranbär och russin...Blev riktigt saftigt och fick en riktigt fin skorpa som gav en bra smak. Jag lätt det få en ordentlig skorpa genom att jag inte sänkte ungstemperaturen förän efter ca 20 min...I vanliga fall brukar jag sänka tidigare, det är det här jag gillar att man kan få helt olika bröd bara genom hur man bakar av det.

Det viktigaste som man ska tänka på när man ska ha i torkade frukter i ett bröd är att man ett par timmar innan de ska blandas i degen lägger dem i blöt, detta för att de inte ska ta fukt från brödet. Genom blötläggning av de torkade frukterna/bären undviker du att få ett torrt bröd, istället gör de så att brödet blir ännu saftigare.
1 kommentar:

magdalenalarsson sa...

Ser gott ut, och det blev fint med den snittningen =)