söndag 27 maj 2012

inspirationen flödar...

Tänk vad lite sol och värme kan göra...så härligt...men inte väder och vind jag ska skriva om...Hade i flera dagar vart sugen på att baka något och jag och Magdalena hade bollat massa idéer som vanligt..=).och i helgen var det ju morsdag skulle själv inte följa med till Kristians Mormor på morsdagfirande eftersom jag jobbade både lördag och söndag, men det hindrade inte att jag kunde göra något skojigt:) sagt och gjort på fredagen efter jobbet började jag..hade haft lite blandade idéer men när jag väl stod där i köket fick jag syn på ett par bananer som var så där perfekta att ha i en kaka...Så gjorde beslutet lätt, blev en banan/chokladkaka, den blev helt kanon riktigt saftig och jättegod smak. Formen jag har är inte jättestor därför blev det även några minimuffins som jag gjorde en snabb kolaglasyr till hade jag haft mer tid skulle jag gjort en mjuk kolatoffé till dem hade blivit kanon...Dessa fick verka som inflyttningspresent till Kristians syster (kunde tyvärr inte själv medverka då jag skulle upp strax innan ett och ta mig till jobbet).

Minimuffins med kolaglasyr

Självklart hade man kunnat äta banankakan bara precis så som den var med en klick grädde eller vaniljglass till och det hade varit hur gott som helst, men jag hade llite andra planer ville ju göra en tårta till Kristians Mamma och Mormor på Morsdag..:)
Så jag delade kakan på två ställen i det understa lagret tog jag vaniljkräm och i det andra lagrat gjorde jag en choklad kräm på mörkchoklad, grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.


Sedan skulle jag täcka hela kakan. Hade lite chokladkräm kvar som jag blandade med vispadgrädde och lite vaniljkräm och runt hela kakan gjorde jag en gräddkräms kant. Hyvlade även choklad som jag med hjälp av en utstickare gjorde små blommönster på kakan.Tillsist ganerade jag med lite olika bär/frukt
3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums!

magdalenalarsson sa...

Ser smarrigt ut =) Chokladkakan ser väldigt saftig och god ut!De kommer nog att bli jätteglada och nöjda! Tror definitivt inte det behövs någon frödinge-tårta att kompletera med. =)

Nathalie sa...

Haha nä då den blev godkänd...