måndag 28 maj 2012

Fixelefix!!

Igår söndag tillbringade jag ett par timmar i köket med att börja fixa lite inför mitt kalas jag ska ha när jag fyller år..Då kommer nämligen min famija till Göteborg <3 bara pappa som måste stanna hemma...Ska bli så kul att de kommer ner..:) och då måste man ju bjuda på lite blandat smått och gott...

Hade fått ett litet tips från Magdalena efter att vi som vanligt pratat om både det ena och det andra som man kan tänkas baka, hon hade iaf snappat upp att jag hade massa frysta jordgubbar och hittat ett recept på
Oreo-Strawbeery Cheesecake.. Däremot använde jag det bara som insperation inte som recept..

Äggvisp & philadelphiaost
Jag började med att baka egna chokladkex som jag hittat ett recept på i tidningen BAKA nr.1 2011, därefter började jag blanda cheesecakesmeten, mixade 1/2 l jordgubbar till en puré. Vispade 2 äggulor med 2dl socker till krämig konsistens, där i blandade jag i 200g philiadelphiaost och jordgubbspurén till en slätt smet. Vispade 2 dl grädde som blandades i och tillsist skulle 2 äggvitor vispas till hårt skum och försiktikt vändas ner. Jag fyllde sedan två mindre kupolskålar ställde in i frysen.

Jordgubbspurén tillsatt

ÄggviteskumMixning av kexenNu hade kexen svalnat så då var det dags att mixa dem till smulor och blanda dem (man brukar använda smör) Jag hade kvar lite vaniljkräm från helgenstårta så tänkte att det skulle vara gott att ha istället.. Blandade ihop till en lagom krämig konsistens, tog sedan locken till skålarna och plattade ut kakgegan i dem, tog ut cheesecake smeten ur frysen satte på locken och vände dem upp och ned så nu står de där och gottar sig...:)

1 kommentar:

magdalenalarsson sa...

Är verkligen nyfiken på hur den här kakan smakar! Får väl prova själv nån gång helt enkelt =)Ser framemot bilder på när den är klar sen!