söndag 13 maj 2012

Brödkonst

Bröd kan definitivt vara vackra, man kan göra konstverk!!!
Satte en deg i onsdags kväll som fick långjäsa i kyl till fredag eftermiddag, tog bara ut och forma om den 2 gånger där emellan, blev ett i smaken gott bröd lite platt men det, berodde nog på det att jag ville göra ett avlångt bröd istället för runt som jag gjort de sista och jag har ingen bra form att lägga det i så det fick bli en avlång brödform och den var lite för lång och smal så hade lite problem attt få ur den, men som sagt jag fixa iaf lite brödkonst så blev rätt snyggt ändå tillsist:)


nathaliesbild
Brödkonst


Ingredienser:

500g Vetemjöl
200g Vetekli
liten näve Rostade solrosfön
2 nävar lRostade Dinkel flingor
10g Salt
150g Flytande surdeg
ca 400-500g Vatten

Receptet är väldigt ungefärligt då jag blandade lite mest på känn men det är roligt att testa sig fram och exprementera lite, ibland blir det jättebra andra gånger inte fult så bra men detta blev helt klart godkänt:)

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Tjusigt tjusigt =) Ännu en gång önskadr jag att jag hade en riktig snittkniv.. Får ta och kika efter det när jag hittar nån affär som säljer sånt.. den jag har är ju helt värdelös..
Men.. när jag tänker efter.. jag köpte lösa rakblad en gång när jag skulle tapetsera.. har nog flera stycken oanvända kvar.. de kanske skulle funka?

Nathalie sa...

Kolla in det här så får du lite tips på hur du ska fixa dina rakblad http://www.brodpassion.se/2011/05/la-lame-de-rasoir.html