måndag 2 april 2012

SurdegsVåfflor

Ja egentligen skulle ja provat det redan förra helgen då det var våffeldagen men kom lite annat emellan så det passade sig inte..orginalreceptet kommer från Sebastien Boudet blogg, men jag gjorde några små förändringar..
Dels halverade jag receptet och hade ingen vaniljstång och ville inte ha vaniljsocker så uteslött vaniljsmaken helt och istället för socker tog jag lite honung..

Här kommer min version:

150 g Mjöl
150 g Rågsurdeg
2 st Ägg
2 tsk Honung
2,5 dl Ljummen Mjölk
50 g Smör
2,5g Salt

Blanda ihop ingredienserna och låt dem sedan stå i rumstemperatur i 4-5 timmar...

Kan säga att jag verkligen kan rekommendera att prova är helt klart några av de godaste våfflorna jag gjort:)

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Det låter som att de blev riktigt goda!De måste jag prova att göra någon gång. Vad hade du till dem?

Nathalie sa...

Vi hade sylt och glass, inget avancerat..:)